Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Új vállalkozásfejlesztési hálózat indult

Cikk:

Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatósága Enterprise Europe Network néven új vállalkozásfejlesztési hálózatot hozott létre, amelynek segítségével a kis- és középvállalkozások ingyenesen juthatnak információhoz az unió többi gazdasági társaságával történő együttműködési lehetőségekről.

Rétfalvi György, a magyarországi hálózatot működtető konzorciumot koordináló ITDH vezérigazgatója elmondta, a hálózat célja, hogy az európai kis- és középvállalkozások közötti információcserét segítse és előremozdítsa a határokon átnyúló kereskedelmet. Hozzátette, különösen segíteni kell a kkv-k exportjának növelését.

Herczog Edit EP-képviselő elmondta, hogy a rendszer ingyenes működéshez szükséges forrást az EU biztosítja, ez a következő három évre 3 millió euró.

Az unió mintegy 25 millió kis- és középvállalkozásának csupán 8 százaléka nyitott a belső piac felé, és e cégek bevételének mindössze 15 százaléka származik az országok közötti kereskedelemből.

Dobos Erzsébet, az Enterprise Europe Network magyarországi hálózatának igazgatója elmondta, hogy a magyar hálózatot a magyar befektetés-ösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary Zrt. koordinálja, tagjai pedig kereskedelmi és iparkamarák (Győrött, Pécsett, Székesfehérvárott, Debrecenben, Szegeden, Zalaegerszegen és Nyíregyházán), illetve az INNOSTART alapítvány.

Ugrás vissza Ugrás vissza...