Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Mintegy 70 milliárd forintot fizetnek az NFT-pályázatok nyerteseinek a nyár végéig

Létrehozva: 2005. augusztus 12.
Módosítás: 2005. augusztus 18.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A nyár végéig 60-70 milliárd forintot kifizetnek a Nemzeti fejlesztési terv finanszírozására a rendelkezésre álló forrásokból.
Összesen 60-70 millió forintot fizetnek ki a Nemzeti fejlesztési terv finanszírozására a rendelkezésre álló forrásból - közölte Kiss Péter kancelláriaminiszter pénteken Vas megyében. Eddig 26,7 milliárd forintnyi támogatást ítéltek oda a régióból érkezett 849 pályázatra.
"Ezt a pénzt ahhoz kell mérni, hogy 2004-ben a regionális fejlesztési tanácsnak még 600 millió forintja volt fejlesztésekre, idén pedig már 2,5 milliárd, ehhez a saját erőhöz, nemzeti forráshoz jön hozzá az uniós támogatás, amely megtízszerezi a forrásokat" - mondta.
A régió az 5,2 milliárd forintnyi állami támogatásból 13 milliárdért önkormányzati beruházást valósít meg, ami két és félszeres hasznosulást jelent.
Szükséges a helyi támogatás
Van egy harmadik pillére is a támogatások sikeres felhasználásának, és ebben nagy szerepe van a kistérségi megbízottak hálózatának. Fontos, hogy a helyi társadalom mögötte álljon a fejlesztési elképzeléseknek, hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amelyek a helyben élők akaratát és vágyát fejezik ki - fűzte hozzá a miniszter.
Az oszkói tanácskozáson felszólaló kistérségi megbízottak egyetértettek abban, hogy a régió számára a legfontosabb a gazdasági tengelynek is ígérkező észak-dél irányú közlekedési útvonal, az M86-M9-es út kiépítése, amelyet az új Borostyánkő útvonalnak is neveznek.
A tanácskozáson elhangzott: a Győr-Moson-Sopron megyét, Vas megyét és Zala megyét magában foglaló Nyugat-dunántúli Régióban 22 kistérség működik, amely 650 települést fog össze.
Ugrás vissza Ugrás vissza...