Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A fogyatékkal élők képviselőivel egyeztet az NFÜ

Cikk:

December első felében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eszmecserét kezdeményez a fogyatékkal élőket képviselő szervezetek képviselőivel a 2009-2010-es akciótervek átdolgozásáról.


Eszmecserét kezdeményez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a fogyatékkal élőket képviselő szervezetek képviselőivel december első felében - közölte a szervezet pénteken. Az NFÜ közleményben reagált a Fogyatékos Emberek Szövetségeinek Tanácsa (FESZT) november 20-i közleményére és a FESZT szerdai, Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak címzett nyílt levelére. A FESZT álláspontja szerint az NFÜ az európai uniós forrásokról rendelkező 2009-2010-es akcióterveiben nem vette figyelembe a fogyatékkal élők érdekeit, ezért felszólították az NFÜ-t, hogy a terveket haladéktalanul dolgozza át. Szerdai nyílt levelében a FESZT arra kéri a kormányt, hogy a jelenleg előkészítés alatt álló akcióterveket ne fogadja el mindaddig, amíg azok nem felelnek meg a kötelező európai uniós előírásoknak. "Az elvek beépítésének elmulasztása nem magyarázható a gazdasági válsággal, ugyanis azok többsége nem pénzkérdés" - olvasható a levélben.

Az NFÜ pénteken azt közölte, hogy a kormánnyal együtt elkötelezettek abban, hogy az Új Magyarország fejlesztési terv megvalósítása során minden lehetséges eszközzel támogassák az esélyegyenlőség elvének érvényesülését. A közlemény felhívja a figyelmet, hogy a 2009-2010-es akciótervekben "összességében több százmilliárd forintra rúg az a fejlesztési összeg, amelyek esetében közvetlenül is figyelembe veszik a fogyatékkal élők érdekeit". A civil érdekérvényesítés elősegítése érdekében az NFÜ december első felében eszmecserét kezdeményez a fogyatékkal élők szervezeteinek képviselőivel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...