Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:NGM-Nokia munkacsoport segít az elbocsátott dolgozóknak

Létrehozva: 2012. február 8.
Módosítás: 2012. február 8.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Három országban összesen 4000 dolgozójától válik meg a Nokia, a komáromi gyár 4400 alkalmazottjából 2300-at bocsátanak el az év végéig – jelentette be a finn távközlési cég szerdán. A Nemzetgazdasági Minisztérium a céggel közösen munkacsoportot hoz létre, hogy segítsenek a nehéz helyzetbe került dolgozókon.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közös munkacsoport felállításáról állapodott meg a 2.300 ember elbocsátását szerdán bejelentő komáromi Nokia-gyár vezetésével a nehéz helyzetbe jutott dolgozók megsegítésére. A magyar kormány sajnálja a Nokia döntését, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe jutott dolgozók mielőbb munkahelyhez jussanak; ennek érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetése megállapodott Yrjö Eskolával, a Nokia komáromi gyárának igazgatójával közös munkacsoport felállításáról.

A Nokia szerdán jelentette be, hogy a jelenleg 4.400 főt foglalkoztató komáromi gyárából 2.300 főt bocsát el 2012 végéig. A cég Komáromból, a mexikói Reynosából és a finnországi Saloból ázsiai gyáraiba helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen 4.000 dolgozótól válik meg.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...