Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átadták a Nemzeti Minőségi Díjakat

Cikk:

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt., az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Jósa András Oktató Kórház kapta idén a Nemzeti Minőségi Díjat.


Kiss Péter
, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter csütörtökön átadta a 2007. évi Nemzeti Minőségi Díj elismeréseket a Parlamentben. Az ünnepségen a kancelláriaminiszter elmondta, hogy a díjazottak munkájának kiváló minőségéről magyar állampolgárok százezrei győződhetnek meg nap mint nap, hiszen mindegyik szervezet lakossági közszolgáltatásokban vesz részt. Kiss Péter szerint a díj egyfajta lakmuszpapír, azt mutatja meg, hogy a rendszerváltás óta mennyit haladt előre az ország a fogyasztóért folytatott versenyen alapuló piacgazdaság kialakításában. Az idei díjazottak névsora jelzi, hogy a közszolgáltatások világában is meggyökeresedett a kuncsaft rendel elve - mondta a miniszter.

Lakossági közszolgáltatókat díjaztak

Kis- és közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet kategóriában a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. kapta meg a Nemzeti Minőségi Díjat. A herendi porcelánmanufaktúrában készült hófehér porcelán műtárgyat Bede László gazdasági igazgató vette át. Cége csaknem 30 ezer lakossági és 3 ezer egyéb fogyasztónak nyújt távhőszolgáltatást, a minőségbiztosítási rendszert 1996-ban vezették be.

Nagyméretű termelő vagy szolgáltató szervezet kategóriában az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. kapta meg az elismerést. A vállalat 178 településen biztosítja az ivóvízellátást, és 82 településen a szennyvíz kezeléséről is gondoskodik. A szervezet 2002 óta évente végez önértékelést a Nemzeti Minőségi Díj kritériumai alapján a minőségi működés elérése érdekében. A díjat Kovács Zsolt vezérigazgató vette át.

Közszolgáltatói szervezet kategóriában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Jósa András Oktató Kórház nyerte el a díjat. Az elismerést Pikó Károly főigazgató vette át. Az 1800 ágyas kórházban 2800 munkatárs végzi a gyógyító-megelőző munkát. Az intézmény már 1998-ban megszerezte az ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítványt, és 2007-ben elnyerte az Év Kórháza díjat.

Az E-ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. a 2006. évi Közép- és Kelet-Európai Minőségi Díj pályázatával elért kiemelkedő eredményért elismerő oklevelet kapott, amelyet Rubint Dezső ügyvezető igazgató vett át. A Nemzeti Minőség Klub által 1998-ban alapított Nemzeti Minőségi Díj Nagykövete címet kapta Bernáth Lajos, a Qualimed Csoport vezetője és Háry András, az APNB Kft. vezetője.

1996 óta létezik a díj

A Nemzeti Minőségi Díjat 1996-ban alapította az akkori miniszterelnök az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Európai Kiválóság Díjának mintájára. Az alapítványt vállalkozások hozták létre 1988-ban az Európai Bizottság védnöksége mellett azzal a céllal, hogy növeljék az európai gazdálkodó szervezetek versenyképességét. Az EFQM által kidolgozott modellt - amelyet az üzleti kiválóság modelljének is neveznek - több mint 30 ország vette át. Az évente kiosztott díj nem a terméket vagy szolgáltatást értékeli, hanem a szervezet munkáját, amelyet a minél kiválóbb működés elérése érdekében fejtett ki.

Ugrás vissza Ugrás vissza...