Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Erdőtakarítás vasárnap a Normafánál

Létrehozva: 2003. április 25.
Módosítás: 2004. október 27.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Több illegális szemétlerakó felszámolását tervezik a vasárnapi erdőtakarítással a Normafánál. A résztvevőknek zsákot és kesztyűt adnak, de tányért és kanalat maguknak kell vinni, ha meg akarják kóstolni a bográcsban főtt vegetáriánus ételt.
Az idén negyedik alkalommal szervez erdőtakarítást a Föld napja alkalmából a Normafa környékén több környezetvédő szervezet; az érdeklődőket vasárnap 11 órától várják a 21-es busz végállomásánál található síházhoz.
Zsolnai Krisztina , a Mély Mosoly Alapítvány munkatársa elmondta: a Normafa környékén több illegális szemétlerakó is van, elsősorban ezeket szeretnék felszámolni.
Zsákot és kesztyűt adnak
A résztvevőknek a helyszínen adnak zsákot és kesztyűt is. Tányért és kanalat azonban mindenkinek vinnie kell magával, aki szeretné megkóstolni az Anna-réten bográcsban készülő vegetáriánus ételt, amelyet a szervezők készítenek.
A szórakoztatásról mások mellett a Magyar Zsonglőr Egyesület gondoskodik, s az érdeklődők a helyszínen maguk is kipróbálhatják a zsonglőreszközöket.
Eső esetén az erdőtakarítást egy héttel később, május 4-én tartják meg.
Több száz érdeklődő várható
Zsolnai Krisztina jelezte: eddig minden évben több százan mentek el az erdőtakarításra, és átlagosan mintegy 50 köbméternyi szemetet sikerült egy-egy alkalommal összegyűjteni.
Az erdőtakarítás szervezésében, támogatásában több civil szervezet mellett a XII. kerületi önkormányzat vesz részt, a hulladék elszállításáról a Pilisi Parkerdő Rt. gondoskodik.
Ugrás vissza Ugrás vissza...