Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Hét nemzeti park nyert 4 milliárd forint uniós támogatást

Cikk:

Az összegből Aggteleken, Tihanyban, a Bükkben, a Fertő-tájon, az Őrségben, a Hortobágyon és Mohácson valósulhatnak meg fejlesztések, ezek várhatóan megnövelik a parkok látogatottságát.

Hét nemzeti park tíz pályázata nyert összesen 4 milliárd forint uniós támogatást ökoturisztikai fejlesztésekre - jelentette be Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter pénteken. A pályázati pénzből Aggteleken, Tihanyban, a Bükkben, a Fertő-tájon, az Őrségben, a Hortobágyon és Mohácson valósulhatnak meg fejlesztések 2010-ig.

A nemzeti parkok az Új Magyarország fejlesztési terv hét regionális operatív programjában nyertek összesen 3,4 milliárd forintos támogatást, melyhez a környezetvédelmi tárca biztosította az önrészt több mint félmilliárd forint értékben.

Szabó Imre rámutatott, hogy a most elnyert pályázati források tíz nemzeti parkunk egyéves költségvetési támogatásának felelnek meg. "Még soha ennyi pénz nem jutott ökoturisztikai fejlesztésekre" - fogalmazott. Tavaly több mint egymillióan keresték fel nemzeti parkjaink látogatóhelyeit, és a fejlesztésektől a látogatószám növekedését várják.

Haraszthy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium természet- és környezetmegőrzési szakállamtitkára ismertette a fejlesztési tervek részleteit. Ezek szerint a következő két év folyamán látogatóközpont épül, miocén erdő születik, földalatti kiállítás és kerékpárút létesül, megvalósul egy teljes majorság és több csárda rekonstrukciója, megújul egy egyedülálló négygémű kút, valamint kisvasút és szafari autó is növeli majd a nemzeti parkok vonzerejét.

Ugrás vissza Ugrás vissza...