Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kinevezték a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét

Létrehozva: 2004. február 26.
Módosítás: 2004. február 27.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A belügyminiszter csütörtökön kinevezte a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét, Bolcsik Zoltán dandártábornok márciustól látja el feladatát. Az új nyomozóhatóság többek között a kiemelt súlyú gazdasági, emberkereskedelemmel összefüggő és a szervezett bűnözés jegyeit magán viselő bűncselekmények felderítésével foglalkozik majd.
Bolcsik Zoltán dandártábornokot nevezte ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) élére március 1-jével a belügyminiszter. A hírt Lamperth Mónika jelentette be csütörtökön egy belügyi ünnepségen. " Salgó László országos rendőrfőkapitány három alkalmas személyre tett javaslatot, és én úgy döntöttem, hogy az NNYI élére Bolcsik Zoltán dandártábornokot nevezem ki" - mondta a miniszter azt követően, hogy elismeréseket adott át az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendészeti dolgozóknak.
A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) jelenlegi vezetőjének két szakmai helyettese is lesz: Liszka Károly ezredes, az SZBEI jelenlegi munkatársa és Petőfi Attila alezredes, a BRFK osztályvezetője. A miniszter elmondta, a döntéssel azt a szándékot kívánta kifejezni, hogy "a konkrét nyomozati munkának" kell súlyt kapnia a leendő iroda tevékenységében.
Kiemelt bűncselekmények után nyomoz az iroda
A Nemzeti Nyomozó Iroda a SZBEI bázisán az ORFK Pénzügyi Nyomozó Igazgatóság és az internetfigyelő-csoport integrálásával alakul meg. Az iroda alapvető feladata lesz a kiemelt súlyú gazdasági, pénzügyi, kábítószerrel, emberkereskedelemmel összefüggő, a szervezett bűnözés jegyeit magán viselő bűncselekmények felderítése.
Az NNYI kezdetben öt nagy szervezeti egységből épül majd fel: a szervezett bűnözés elleni, a bűnügyi, a koordinációs, a gazdaságvédelmi és a pénzügyi nyomozó főosztályokból.
Ugrás vissza Ugrás vissza...