Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. szeptember 4-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:A csatlakozási szerződés kihirdetéséről szavaz az Országgyűlés

Létrehozva: 2004. április 25.
Módosítás: 2004. április 25.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hétfőn szavaz az Országgyűlés az uniós csatlakozási szerződés kihirdetéséről. A szavazáson várhatóan jelen lesznek az EU jelenlegi és most csatlakozó országainak Magyarországon tartózkodó diplomatái is.
A parlament hétfőn ünnepélyes keretek közt szavaz az uniós csatlakozási szerződés kihirdetéséről: az eseményre meghívják az európai uniós tagállamok nagyköveteit és a várhatóan a következő körben csatlakozó országok diplomatáit is. Az Országgyűlés napirendjén szerepel az EU-csatlakozással kapcsolatos politikai nyilatkozat is, amelyről rendkívüli házbizottsági ülésen egyeztetnek majd.
A képviselők zárószavazást tartanak a termőföldről szóló törvény módosításáról, valamint az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításról szóló törvényjavaslatról. A földtörvény változtatása szerint az EU-csatlakozást követően a külföldieket érintő földvásárlási moratórium nem vonatkozik mindenkire, így azon uniós állampolgárokra sem, akik mezőgazdasági tevékenységet folytatnak és három éve jogszerűen Magyarországon tartózkodnak.
Megkezdődik a távol tartásról szóló javaslat általános vitája
Zárószavazáshoz érkezik a kis- és középvállalkozások támogatásáról szóló törvényjavaslat. Az európai uniós irányelveket követő változtatás értelmében május 1-jétől a jelenleginél nagyobb nettó árbevételhez kötik a mikro-, kis- és középvállalkozásokhoz való besorolást.
A képviselők szavaznak a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosításáról, valamint egyes foglalkoztatási törvények megváltoztatásáról. A parlament kedden megkezdi a távol tartásról szóló törvényjavaslat általános vitáját. Az intézkedés az elfogadás után a családon belüli erőszak esetén lesz alkalmazható.
Ugrás vissza Ugrás vissza...