Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Indul a költségvetés általános vitája

Cikk:

Hétfőtől péntekig ülésezik jövő héten a parlament. A képviselők lefolytatják a 2009-es költségvetés általános vitáját, a költségvetési plafontörvény részletes vitáját és a köztársasági elnök által visszkülödtt két törvény záróvitáját is.

A parlament a jövő héten folytatja le a 2009-es költségvetési törvényjavaslat általános vitáját - jelentette be Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülése után csütörtökön. A jövő héten hétfőtől péntekig ülésezik a Ház, a pénzügyminiszter hétfőn mondja el expozéját a büdzséről, és ekkor hangzik el az Állami Számvevőszék, valamint a költségvetési bizottság álláspontja is. A költségvetést kedden, szerdán és csütörtökön 30 órás időkeretben vitatják meg a képviselők. A költségvetési vitát hétfőn közvetlenül a napirend elfogadása után kezdik meg. Ugyanaznap, a határozathozatalok után lesz a takarékos állami gazdálkodásról, azaz a plafontörvényről szóló előterjesztés részletes vitája - közölte a házelnök.

Hétfőn Sólyom László köztársasági elnök által a parlamentnek visszaküldött törvények záróvitáját is lefolytatják, ezek a vízummentességgel összefüggő, a Magyarország és az Egyesült Államok között a bűncselekmények megelőzése és az ellenük való küzdelem terén folytatott együttműködés fokozásáról szóló megállapodás, valamint a kitüntetésekről szóló törvény.

A házelnök közölte: jövő csütörtökön megkezdődik az Oktatási és Kulturális Minisztérium által benyújtott, az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló törvényjavaslat általános vitája, és pénteken lesz a 2009-es költségvetést megalapozó törvények általános vitája. A november 10-ével kezdődő héten indul az adótörvények tárgyalása.

Ugrás vissza Ugrás vissza...