Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Mégsem szavaznak hétfőn a főbírójelöltről

Cikk:

Az országgyűlés alkotmányügyi bizottsága szerint nincs újrajelölés, ezért az Országos Igazságszolgáltatási Tanács után a bizottságnak is meg kell hallgatnia Havasiné Orbán Mária főbíró-jelöltet.

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem szavaz a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökjelöltjéről hétfőn az Országgyűlés - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön. Az alkotmányügyi bizottság szerdán kialakított álláspontja szerint nincs újrajelölés, csak jelölés, így az Országos Igazságszolgáltatási Tanács után még a parlamenti testület is meghallgatja majd a jelöltet. Így várhatóan a hétfői üléshez képest egy vagy két hét múlva lehet szavazni a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről.

Hétfőn várhatóan két új parlamenti képviselő mandátumát is igazolják: Kőhegyi Istvánét (MSZP), aki Tasnádi Péter helyett kerül az Országgyűlésbe, és Dragon Pálét (MDF), aki Boross Pétert váltja.

A Ház együtt tárgyalja a parlament feloszlásáról szóló fideszes indítványt, illetve az ugyanerről szóló népi kezdeményezést, de külön-külön szavaznak majd a két határozatról. Az expozét a Fidesz tartja.

A parlament hétfőn rendkívüli házbizottsági ülést tart, amelyen a standolás szabályainak módosításáról, illetve a lakáshitelekkel kapcsolatos kormányzati garanciavállalásról szóló indítványról egyeztetnek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...