Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Június 29-ig ülésezik a parlament

Cikk:

A nyári szünet előtt utoljára június 29-én ül össze a parlament. Jövő hétfőn egy jegyzőt és két alelnököt választanak a képviselők, a június 4-i házbizottsági ülésen pedig megállapodnak a jövő évi adótörvények tárgyalásának menetrendjéről - közölte csütörtökön Szili Katalin házelnök. 

Várhatóan június 29-e lesz az Országgyűlés nyári rendkívüli ülésszakának utolsó napja, ekkor ül össze a nyári szünet előtt utoljára a parlament - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság csütörtöki ülése után. Hétfőn két jegyzőt választ titkosan a parlament, ezzel a volt MDF-frakció utolsó parlamenti tisztségviselőinek helyére választanak tagokat. A frakciók a múlt héten állapodtak meg arról, hogy módosítják a 2006-os politikai megállapodást: ez alapján az MSZP kapja az országgyűlési jegyzői posztot.

A képviselői tiszteletdíjakról szóló, Göndör István (MSZP) által benyújtott javaslat vitáját a jövő héten, pünkösd után kezdi el a Ház. A június 4-i házbizottsági ülésen állapodnak meg arról, hogy milyen menetrendben tárgyalja az Országgyűlés a jövő évi adótörvényekről szóló javaslatot - mondta a házelnök.

A házbizottság ülésén Szili Katalin tájékoztatta a frakciókat az alkotmányügyi bizottság legutóbbi határozatáról, amely szerint az SZDSZ ellenzéki frakciónak minősül. Ez egyebek mellett hatással van az MTI tulajdonosi tanácsadó testületének összetételére is, amelyet így két kormánypárti taggal kellene kibővíteni. A testület mandátuma azonban július 17-én jár le, ezért Szili Katalin arra kérte a szocialista frakciót, ekkor döntsenek a jelölésekről.

Ugrás vissza Ugrás vissza...