Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Július közepéig biztosan ülésezik a parlament

Cikk:

Július közepéig mindenképpen üléseznie kell az Országgyűlésnek, mert előfordulhat, hogy az európai helyzet olyan döntéseket követel, amelyekhez a parlamentre is szükség lesz - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a kormánypártok hétfői frakcióülése után.

Görögországban nagy a baj, a francia elnökválasztás egyelőre több bizonytalanságot hozott, mint bizonyosságot, így arra kell készülni, hogy a következő hónapokban is kiszámíthatatlan módon működik majd az európai gazdaság - mondta Orbán Viktor a Fidesz-KDNP frakcióülés után. A miniszterelnök felhívta a kormánypárti képviselők figyelmét arra, hogy a nyár közepére állnia kell a 2013-as büdzsé vázának, és szeptemberben már csak a költségvetés nagyobb egységein belüli részdöntéseket kell meghozni.

Orbán Viktor jelezte: a bizonytalan európai helyzet miatt a kormány óvatos tervezési filozófiát követ, ha ehhez képest többletbevételek folynak be a költségvetésbe, akkor azt közterhek, adók, járulékok csökkentésére használják fel, erről azonban legkorábban októberben érdemes beszélni, amikor már láthatók a teljes évre vonatkozó gazdasági folyamatok.

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár várhatóan június 1-től tölti be a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszteri posztot. Tőle azt várja a kormányfő, hogy tolmácsolni tudja azokat a közgazdasági megfontolásokat, amelyek szerint változásokra lehet szükség a magyar gazdaságpolitikában.

A tanácskozáson a pártelnök-miniszterelnök a kormánypárti képviselőknek megtette javaslatát az új Fidesz-frakcióvezetőre, Rogán Antal személyében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...