Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Később döntenek a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárásról

Létrehozva: 2012. november 8.
Módosítás: 2012. november 8.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Az Európai Bizottság egyedül Málta esetében javasolja a tanácsnak túlzott deficit miatti eljárás megszüntetését, a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárásról később, a kormány által meghozott takarékossági intézkedések összességének figyelembevételével születik döntés.

Az európai Bizottság szerdán Brüsszelben ismertette a tagországokra vonatkozó őszi gazdasági előrejelzését, itt Olli Rehn, a bizottság alelnöke úgy nyilatkozott: kizárólag Málta esetében javasolják a tanácsnak az eljárás megszüntetését, a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárásról később, a kormány által meghozott takarékossági intézkedések összességének figyelembevételével születik döntés.

Az EU pénzügyi biztosa szerint Magyarországon a visszaesés mélyebb, a kilábalás tovább tart a vártnál, a külső gazdasági körülmények romlanak és a belső kereslet sem erősödik, ráadásul a drámai aszály miatt a mezőgazdaság gyenge teljesítménye is negatívan hathat a GDP-re. A hiánycsökkentő intézkedések Olli Rehn szerint alapvetően a költségvetés bevételi oldalát érintették, azon belül is a vállalati szektort. A takarékossági intézkedések a bizottság alelnöke szerint két év alatt a GDP 0,75 százalékával vetik vissza a növekedést.

A túlzott deficit miatti eljárásról a biztos azt mondta: erről a takarékossági intézkedések összességének figyelembevételével kell majd meghozni a döntést, amelyeket hamarosan értékelni fog az Európai Bizottság.

Ugrás vissza Ugrás vissza...