Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Orbán: lényegében elhárultak az IMF-tárgyalás akadályai

Cikk:

Lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalások megkezdése elől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután kedden informális találkozón tárgyalt José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével. Az Európai Bizottság hivatalosan szerdán vitatja meg a Magyarországgal kapcsolatos kérdéseket.

A magyar kormányfő szerint az IMF-fel történő tárgyalások megkezdése elől az akadályok lényegében elhárultak, a kormány által vállalt törvénymódosításokat pedig gyorsan és teljes egészében végre kell hajtania a parlamentnek. Amint a jogszabályi változtatások megtörténtek, meg lehet kezdeni a tárgyalásokat – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az Európai Bizottság szerdán vitatja meg a Magyarországgal kapcsolatos kérdéseket, azt azonban még nem lehet előre tudni, hogy a testület úgy is beleegyezik-e az IMF-tárgyalások megkezdésébe, hogy néhány vitás kérdésben (a jegybank elnökének fizetése és esküje a magyar alaptörvényre, a bírák nyugdíjazása és az adatvédelmi hivatalra vonatkozó jogszabályok) várhatóan a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság hoz majd döntést.

Ugrás vissza Ugrás vissza...