Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Orbán: lényegében elhárultak az IMF-tárgyalás akadályai

Cikk:

Lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalások megkezdése elől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután kedden informális találkozón tárgyalt José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével. Az Európai Bizottság hivatalosan szerdán vitatja meg a Magyarországgal kapcsolatos kérdéseket.

A magyar kormányfő szerint az IMF-fel történő tárgyalások megkezdése elől az akadályok lényegében elhárultak, a kormány által vállalt törvénymódosításokat pedig gyorsan és teljes egészében végre kell hajtania a parlamentnek. Amint a jogszabályi változtatások megtörténtek, meg lehet kezdeni a tárgyalásokat – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az Európai Bizottság szerdán vitatja meg a Magyarországgal kapcsolatos kérdéseket, azt azonban még nem lehet előre tudni, hogy a testület úgy is beleegyezik-e az IMF-tárgyalások megkezdésébe, hogy néhány vitás kérdésben (a jegybank elnökének fizetése és esküje a magyar alaptörvényre, a bírák nyugdíjazása és az adatvédelmi hivatalra vonatkozó jogszabályok) várhatóan a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság hoz majd döntést.

Ugrás vissza Ugrás vissza...