Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Aláírásgyűjtés indulhat a kilakoltatásokról

Létrehozva: 2005. május 12.
Módosítás: 2005. május 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Elfogadta a Roma Polgárjogi Alapítvány által indított népi kezdeményezést az Országos Választási Bizottság. A döntés értelmében a szervezet megkezdheti az aláírásgyűjtést a kilakoltatás utáni elhelyezés garanciájáról.
Az Országos Választási Bizottság (OVB) hitelesítette csütörtökön a Roma Polgárjogi Alapítvány lakhatással kapcsolatos népi kezdeményezésének kérdőívét. A kérdés így szól: "Akarja-e, hogy az Országgyűlés tárgyalja meg egy olyan törvényi rendelkezés elfogadását, amely kimondja, hogy saját elhelyezési lehetőség hiányában senki nem fosztható meg az általa lakott lakástól vagy lakóhelyiségétől mindaddig, amíg elhelyezését - családjával együtt - a lakás kiürítését kérelmező vagy a települési önkormányzat nem biztosítja, és ezt a kiürítésről szóló döntés kimondása előtt írásban vállalja?"
Ötvenezer aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Országgyűlés napirendre tűzze a kérdést.
Nem hitelesítette az OVB a Fidelitasnak az állami vagyon privatizációjának azonnali leállítására vonatkozó népszavazási kérdőívét. A kérdés az lett volna: "Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés azonnali hatállyal állítsa le a gazdasági társaságokban és a közhasznú társaságokban meglévő állami tulajdon privatizációját?".
Ugrás vissza Ugrás vissza...