Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Partnereink!

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér „EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem” tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel. 

A hiba elhárítása alatt ügyfeleinknek lehetősége van a kérelem elektronikus úton történő benyújtására.

Kérdés esetén az EESZT Kontakt Center tud felvilágosítást nyújtani.

A hiba észlelésének időpontja: 2021.01.12.

MORZSÁK

TARTALOM:OVB: kevesebb a jogorvoslati kérelem az idei választáson

Cikk:

Az Országos Választási Bizottság pénteken felbontotta a külképviseleti szavazások urnáit, a szavazatok között két problémás borítékot találtak, ezek egyikét a rossz címzés miatt nem továbbítják. Idén egyébként mindössze hat jogorvoslati kérelem érkezett az OVB-hez, míg négy évvel ezelőtt csaknem százhúsz – mondta Szigeti Péter, a testület elnöke.

 

Egy külképviseleti borítékot nem tud továbbítani az Országos Választási Bizottság (OVB), mert azt hibásan "címezték" meg - derült ki a testület pénteki ülésén, a külképviseleti szavazatok szétválogatása után. A pénteki külképviseleti urnabontáson két problémás borítékot találtak a testület tagjai.
 
Az egyik borítékon a "Csongrád megye, 04. oevk" volt feltüntetve, de Csongrád megyében, a 4. számú egyéni választókerületben nem tartottak második fordulót, mivel már az első körben eldőlt a mandátum sorsa. Csongrád megyében egyébként második fordulót csak az 1. és a 3. számú választókerületben tartottak. Mivel nem lehetett beazonosítani, melyik választókerületbe szól a szavazat, az OVB arról döntött, hogy nem továbbítják a szavazatot tartalmazó borítékot. Az iratot - ahogy a többi szavazatot a településeken a helyi választási irodák - az OVB a szavazás utáni 90. napon (felbontás nélkül) megsemmisíti, addig azt páncélszekrényben őrzik, mert a "nagy boríték" személyes adatokat is tartalmaz.

A másik problémás borítékon pedig csak annyi volt feltüntetve, hogy "13. oevk", azonban a megye/főváros nem volt ráírva. Tizenhárom (illetve annál több) választókerület csak a fővárosban, Pest megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, de második fordulót csak a fővárosi 13. választókerületben tartottak. Az OVB szerint tehát ennek a borítéknak a rendeltetési helye "azonosítható", ezért úgy döntöttek, hogy a borítékot továbbítják az illetékes választási bizottsághoz.
 
Szigeti: kevesebb jogorvoslati kérelem érkezett

Lényegesen kevesebb jogorvoslati kérelem érkezett az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) az országgyűlési képviselő-választás kapcsán az idén, mint négy éve - közölte a testület elnöke . Szigeti Péter emlékeztetett: 2006-ban, az akkori parlamenti választás napján és másnapján mintegy 120 kampánycsendsértés volt, most pedig mindössze hat.
 

A választás eredménye valószínűleg már péntek estére megszületik, miután a külképviseletekről az Országos Választási Központba érkezett voksokat az egyéni választókerületek kijelölt szavazóköreiben bekeverik a még a felbontatlan urnákban lévő szavazatok közé. A teljes, hivatalos végeredmény csak a jogorvoslati határidők letelte után hirdethető ki, a tervek szerint ez legkésőbb május 14-ig, a parlament alakuló üléséig megtörténik.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...