Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Partnereink!

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér „EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem” tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel. 

A hiba elhárítása alatt ügyfeleinknek lehetősége van a kérelem elektronikus úton történő benyújtására.

Kérdés esetén az EESZT Kontakt Center tud felvilágosítást nyújtani.

A hiba észlelésének időpontja: 2021.01.12.

MORZSÁK

TARTALOM:Jogerősek az egyéni választókerületek eredményei

Cikk:

A hétfő délutáni határidőignem nyújtottak be jogorvoslati kérelmet a Fővárosi Választási Bizottság két határozatával szemben, ezzel 16 órakor valamennyi egyéni választókerületi választási eredmény jogerőssé vált.

Hétfő 16 óráig állt nyitva a határidő a Fővárosi Választási Bizottság két határozatának megtámadására, a határidőig azonban nem nyújtottak be jogorvoslati kérelmet a határozatokkal szemben, így valamennyi országgyűlési egyéni választókerületben jogerőssé vált a választás második fordulójának eredménye – jelentette be Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője az Országos Választási Bizottság hétfői ülésén.
 
Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság eredménymegállapító határozatával szemben ugyanis két fellebbezés érkezett az FVB-hez. Az FVB mindkét fellebbezést elutasította vasárnap és helybenhagyta az oevk döntését. Az FVB két határozatával szemben hétfőn 16 óráig lehetett volna bírósági felülvizsgálatot kérni, ezzel a lehetőséggel azonban senki nem élt.
 
Az OVB az egyéni választókerületben egyéni mandátumot szerzett képviselőkről tájékoztatja a területi választási bizottságokat, hogy kedden megállapíthassák a területi listás eredményeket. Az ugyanis, hogy melyik párt hány területi listás mandátumot szerzett, már az első fordulóban eldőlt, a képviselők neve azonban csak a második forduló után derül ki. Azt a képviselőt, aki egyéni választókerületben mandátumot szerzett, le kell húzni a területi listáról, ő arról már nem szerezhet mandátumot.

Ugrás vissza Ugrás vissza...