Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elindult az Országos Választási Iroda új internetes oldala

Cikk:

A régi címen, de már új tartalommal érhető el az Országos Választási Iroda honlapja. Az új oldalon az őszi önkormányzati választással kapcsolatos információk mellett egy választástörténeti adatbázis is helyet kapott.

Elindult az Országos Választási Iroda (OVI) új, az októberi önkormányzati választásra készített világhálós oldala. Az oldalon elérhető internetes felület egyszerű, áttekinthető, és a korábbi választások alkalmával megszokott menürendszerrel érhető el. A gyengén látók számára önálló felületen is olvashatók az információk. A honlapon a választással kapcsolatos összes szabály megtalálható: olvashatók a törvények, a miniszteri rendeletek. A honlapra felkerül a nyilvántartásukat kérő és a nyilvántartásba vett jelölőszervezetek listája is.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) menüpontban a bizottsággal kapcsolatos minden lényeges információ naprakészen megtalálható, mint például a testület határozatai, közleményei, a következő ülés időpontja és az ülések jegyzőkönyvei is. A honlapon megtalálhatók és letölthetők azok a nyomtatványok, amelyek a választás során szükségesek lehetnek, így például azok, amelyeken a választáson indulni szándékozó pártok kérhetik nyilvántartásba vételüket.
 
Sólyom László köztársasági elnök október 3-ára tűzte ki az önkormányzati választás időpontját, a honlapon megtalálható a választási folyamatra vonatkozó összes lényeges időpont is. Felkerülnek az önkormányzati választással egy időben tartandó települési kisebbségi választásra vonatkozó legfontosabb adatok is, a kisebbségi választói jegyzékbe vettek száma településenként már most elérhető.

Választástörténeti adatbázist hoztak létre


Az internetes oldal tartalma folyamatosan bővül és frissül. Az oldal a tavalyi európai parlamenti választásra már kiegészült a Google szolgáltatásaival, így kereshetőek a legfontosabb adatok. A választás napján fent lesznek a részvételi adatok, a rendkívüli események és az eredmények is. Az oldalról elérhető a választástörténeti adatbázis is, ahol 1990-től az országos választások, népszavazások és európai parlamenti választások archív adatai között kutathatnak az érdeklődők.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...