Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kaltenbach Jenő és Palya Bea az esélyegyenlőség nagykövetei

Cikk:

Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman és Palya Bea énekes Magyarország esélyegyenlőségi nagykövetei; megbízólevelüket Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter adta át az esélyegyenlőség éve keretében.

A nagykövetek feladata, hogy személyiségükkel és munkájukkal hívják fel a figyelmet az esélyegyenlőség ügyére - mondta Schranz Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szóvivője.

A héten médiakampány indul, jövő hétfőn pedig egész napos partnerségi konferenciát rendeznek.

Kaltenbach Jenő 1995 óta a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, 2005-től az Európai Ombudsman Intézet alelnöke. Az ombudsman vezetője volt az országos német kisebbségi önkormányzatnak. Kaltenbach Jenő ombudsmani megbízatása idén jár le, újra jelölni nem lehet, mert a második ciklusát tölti ezen a poszton.

Palya Bea magyar, cigány, bolgár és más népzenékkel, indiai zenével foglalkozik, emellett közreműködik világzene, jazz, énekelt vers műfajokban is.

Az Európai Bizottság 2005 júniusában nyilvánította az esélyegyenlőség évének 2007-et. A bizottság négy súlypontot jelölt meg az idei évre: a jogokkal kapcsolatos ismeretek javítását, nyilvános vitát az alulképviselt rétegek részvételéről a társadalmi életben, a sokféleség értékének kidomborítását, valamint a társadalmi befogadókészség, a tolerancia és a tisztelet erősítését.

Ugrás vissza Ugrás vissza...