Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szeptemberig lehet pályázni a foglalkoztatási támogatásra

Létrehozva: 2004. május 7.
Módosítás: 2004. május 10.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Több mint kétezer munkahely tartható fenn a munkaügyi minisztérium egymilliárdos támogatása segítségével, melyet az elbocsátás helyetti továbbfoglalkoztatásra vehető igénybe. A keretből eddig 380 millió forintot használtak fel.
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint már 380 millió forintot felhasználtak abból az egymilliárd forintos keretből, amely az elbocsátások helyetti továbbfoglalkoztatást szolgálja. A támogatás segítségével csaknem 2 200 munkahely tartható fenn a cégek likviditási gondjainak megoldásáig.
A támogatást azon cégek nyerhetik el, amelyek gazdasági okok miatt 20 százalékos, de legalább 20 dolgozóra vonatkozó létszámleépítésre kényszerülnének, a segítséggel viszont fenntartják e munkavállalók munkaviszonyát. A támogatás munkavállalónként legfeljebb 71 550 forint és legfeljebb 4 hónapig vezető igénybe.
A közlemény szerint jelentős összeg jutott a mezőgazdasági ágazatnak és az üveggyártásnak. Támogatáshoz jutottak a textiliparban, a bőriparban, a fém- és gépgyártásban, a bútorgyártásban, a gumigyártásban tevékenykedő, átmenetileg nehéz helyzetbe került cégek. A megyék között a legnagyobb támogatást Nógrád megye kapta, ám jelentős pénzt használhatnak fel a munkahelyek fenntartásához a borsodi, a Hajdú-Bihar megyei és a Tolna megyei cégek is.
1,5 milliárd rétegprogramok támogatására
A helyi munkaügyi központok pályázataikat folyamatosan, szeptember 30-ig nyújthatják be a minisztériumhoz. A döntéseket kéthetente hozza meg a szakminiszter. A szaktárca a munkahelymegtartás mellett nagy hangsúlyt helyez az új munkahelyek létesítésére: a beruházások támogatására idén 2 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből a pénzből több mint 2 200 új álláshely létesíthető.
Az idén újdonság a rétegprogramok támogatására kiírt 1,5 milliárd forintos pályázat. A megyei munkaügyi központok 81 pályamunkát adtak be, ezek közül 30-at támogatott a szaktárca. Az összegből több mint 3 500 munkanélküli képzése, elhelyezkedése valósítható meg. A pályázat nyertesei azok a munkaügyi központok, amelyek az egyes hátrányos helyzetű célcsoportok elhelyezkedésének elősegítésére komplex szakmai megoldásokat terveztek.
Ugrás vissza Ugrás vissza...