Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Pályázat nemzetiségi és cigány anyanyelvi táboroknak

Létrehozva: 2004. május 8.
Módosítás: 2004. május 8.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzetiségi- és cigány anyanyelvi, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítására hirdet pályázatot az oktatási minisztérium. A pályázatra húszmillió forintot különítettek el.

A pályázattal, amely az Oktatási Minisztérium (OM) honlapján itt található, a tárca segíteni akarja a hazai nemzetiségi- és cigány kisebbségi oktatásban részt vevő tanulók nyelvismeretének elmélyítését. A pályázat célja továbbá a hagyományok és a kultúra megismerését, ápolását szolgáló táborok szervezésének, valamint a nemzetiségi anyanyelvi programok megvalósításának és az anyaország néprajzának megismerésének támogatása.

A felhívásra nemzetiségi oktatási intézmények (nyelvoktató, kétnyelvű, tannyelvű általános iskolák), valamint cigány kisebbségi oktatási programot megvalósító iskolák jelentkezését várják. Pályázhatnak továbbá azok az országos kisebbségi önkormányzatok, amelyek minimum 15 általános iskolai gyermeknek legalább hétnapos tábort szerveznek.

A cigány kisebbségi oktatási programot megvalósító iskolák közül a pályázatnál előnyt élveznek azok, amelyek a cigány nyelvet oktatják. A pályázatokat május 20-ig várják.

Ugrás vissza Ugrás vissza...