Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Országgyűlési pályázatot hirdettek diákoknak

Létrehozva: 2004. október 15.
Módosítás: 2004. október 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Parlament 10-16 éves diákoknak hirdetett pályázatot, a résztvevők közvetlenül a képviselőknek írhatják meg, hogy milyen elvárásaik vannak az országgyűléssel szemben a következő 15 évben. A legjobb művek szerzőit meghívják a parlamenti gyermekkarácsonyra.
Közvetlenül a parlamenti képviselőknek írhatják meg az országgyűléssel szembeni elvárásaikat, kívánságaikat mindazok a gyerekek, akik részt vesznek a parlament által általános- és középiskolások számára kiírt "Nekünk 15" elnevezésű pályázaton. A 10-16 éves diákoknak szóló pályázatra beküldött legjobb művek szerzőit meghívják a parlamenti gyerekkarácsonyra. A Magyar Köztársaság kikiáltásának 15. évfordulója alkalmából, meghirdetett pályázaton a diákok az elkövetkező 15 évre vonatkozó 15 kívánságukat fogalmazhatják meg, nemcsak az országról, de szűkebb környezetükről, családjukról, saját jövőjükről is.
Könyv készült a rajzpályázat munkáiból
A magyar parlamentben már hagyománya van annak, hogy pályázat útján választják ki a karácsonyi ünnepség résztvevőinek egy részét, és nem újdonság az sem, hogy a gyermekek ötleteire, elképzeléseire kíváncsiak. Nagy sikere volt az országház százéves jubileuma alkalmából 2002 szeptemberében meghirdetett gyermekrajz pályázatnak is, amelyre csaknem 7000 pályamű. A pályázatra beküldött rajzokból állította össze a Nemzeti Tankönyvkiadó "Az én parlamentem - 100 év, 100 rajz" című kötetet.
A képviselők is megkapják az írásokat
A mostani pályázatra beküldött legérdekesebb kívánságokat, legjobb ötleteket a parlamenti elnöki titkárság továbbítja majd a képviselőkhöz. A kívánságlistát november 15-ig kell eljuttatni az Országgyűlés Hivatalának címére, amelyről a www.parlament.hu internetes oldalon olvashatnak bővebben a diákok. A pályázaton általános- és középiskolás csoportok, osztályok és diákközösségek vehetnek részt minimum 10, maximum 30 fővel úgy, hogy legfeljebb három oldalban leírják kívánságaikat. Az íráshoz fotót, képet is mellékelhetnek a jelentkezők.
Ugrás vissza Ugrás vissza...