Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Felavatták Papp László mellszobrát a sportarénában

Cikk:

Szerdán felvatták Papp László mellszobrát a róla elnevezett sportarénában. A magyar bokszlegenda 2003 októberében, 77 éves korában hunyt el.

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter és Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke avatta fel Papp László mellszobrát a legendás ökölvívóról elnevezett sportarénában. Fekete Géza alkotását a háromszoros olimpiai bajnok, profi Európa-bajnok bokszoló halálának ötödik évfordulóján leplezték le, a sportcsarnok főbejáratával szemben, a sportoló fényképe alatt.  Az ünnepi eseményen a 2003. október 16-án,  77 évesen elhunyt legenda özvegye és családja is jelen volt, mint ahogy többek között Erdei Zsolt profi világbajnok, illetve a jelenlegi magyar válogatott tagjai.

Gyenesei István beszédében hangsúlyozta, hivatalba lépése után az egyik első dolga volt, hogy elérje, a szobor ott állhasson az arénában, mert - mint mondta - "közös adósság" volt ez a magyar sport egyik "sarkcsillaga" felé.

Nem felejtjük el soha példás hozzáállását, mellyel mindig azt kereste, hogyan lehetünk jobbak. Nem beszélve arról, hogy amit elért az egyedülálló, s már csak ezért is mindig hozzá fogjuk hasonlítani az elkövetkező nemzedékek bokszolóit is" - mondta Csötönyi Sándor, hozzátéve, hogy egy hiányérzete van még, nevezetesen, hogy még mindig nem látható az épületen kívülről a létesítmény hivatalos neve, a Papp László Sportaréna.
Ugrás vissza Ugrás vissza...