Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Szombaton már nem kell fizetni a fővárosban a parkolásért

Létrehozva: 2005. február 4.
Módosítás: 2005. február 5.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Fővárosi Közlöny későbbi megjelenése miatt hivatalosan szombaton még fizetni kellene a fővárosi parkolásért, a parkolási társaságok némelyike ennek ellenére már engedélyezi az ingyenes parkolást.
Jogszerűen a hétvégén még nem, csak a jövő héttől válik ingyenessé a szombati parkolás Budapesten. A rendeletmódosításokat tartalmazó Fővárosi Közlöny ugyanis csak február 10-én jelenik meg, az új szabályozások pedig a kihirdetés napjával lépnek hatályba. Így jogszerűen csak a közlöny megjelenésétől alkalmazhatók az új szabályok - mondta Ottóné Tóth Margit , a főpolgármesteri hivatal jogi ügyosztályának vezetője.
A Fővárosi Közgyűlés január végén rendeletmódosítással határozott arról, hogy szombatonként ingyenesé teszik a parkolást, illetve, hogy több kerületben kibővítik, valamint néhány helyen szűkítik a fizetési övezeteket. Ez esetben nem készítettek külön közlönyt csak a parkolási témákhoz. Jelentősebb ügyekben, például adózási kérdésekben szokták gyorsan kihirdetni a közgyűlés döntéseit, hogy azok mielőbb hatályba léphessenek - tette hozzá.
A parkolási társulások már nem fizettetnek
A Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás tájékoztatása szerint a közlöny későbbi megjelenése ellenére az ötödik kerületben már alkalmazzák az új rendeletet, azaz ingyenesen parkolhatnak az autósok.
Szintén ingyenes a parkolás az I., a II., a XI., a XII. kerületben Budán, illetve Pesten - a fővárosi tulajdonú utakat leszámítva - a VI., VII., VIII. kerületekben - tudtuk meg a Centrum Parkoló Kft.-től.
A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. által üzemeltetett IX., a XIII. kerületekben, valamint a VI., VII., VIII. kerületek fővárosi tulajdonú útjain parkolóhelyeken sem kell fizetni.
Márciusban tárgyal a parkolási koncepcióról a fővárosi közgyűlés
A következő 6-8 évben a belvárosi közterületekről a magánbefektetők által építendő mélygarázsokba szorítaná az autósokat a fővárosi önkormányzat nemrég szakmai vitára bocsátott új parkolási koncepciója, amelyről az év elején jelzett február helyett várhatóan csak március végén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés.
A tervezet szerint a jelenlegi fizetőövezetek határai jórészt változatlanok maradnak, s nem növekednének a tarifák sem. A mai két óráról viszont négy órára emelnék a várakozási időt - mondta Lakos Imre, az önkormányzat városüzemeltetési bizottságának elnöke. A jelenlegi három parkolási társulás egységesítéséről nincs szó, az önállóan működő cégek a meglévő szerződéseik alapján tovább tevékenykednének - tette hozzá.
Naponta többször is büntethetőek lesznek az illegálisan parkolók
Az 1993-as parkolási rendeletet felváltó szabályozás új eleme, hogy egységes lesz az ügyfélszolgálati gyakorlat. Ennek keretében minden cégnél árusítják majd a többi társaság automatáinál használható parkolási kártyákat, s mindenütt elintézhetik az autósok a pótdíjbefizetéseiket, reklamációikat.
A rendelet a hatályos törvényekhez illeszkedő szerkezetben, nyelvezetben egységesíti, konkretizálja, pontosítja a parkolással összefüggő fogalmakat. Rögzíti, hogy parkolási díj csak a kijelölt várakozási helyen szedhető. Biztosítja a napi többszöri büntethetőséget is, ha az autós túllépi az engedélyezett várakozási időt. A rendelet rögzítené azt is, hogy karácsony és újév között ingyenes a parkolás Budapesten.
Ugrás vissza Ugrás vissza...