Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hátrányos helyzetű gyermekeket látott vendégül a parlament

Létrehozva: 2005. december 18.
Módosítás: 2005. december 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vasárnap 1400 árvízkárosult, nagycsaládban nevelkedő és hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül a parlament a hagyományos karácsonyi ünnepségén. Az iskolásokat sportolók és médiaszemélyiségek kalauzolták végig az Országházban.

Vasárnap 1400 általános iskolás gyermeket látott vendégül a parlament a hagyományos gyermekkarácsonyi ünnepén. A rendezvényen árvízkárosult, nagycsaládban nevelkedő és hátrányos helyzetű gyerekek ünnepelhettek. A kicsiket idén először egész napos programok várták - mondta el Altorjai Anita , a parlament sajtófőnöke. Az iskolások neves sportolók és médiaszemélyiségek kíséretében tekinthették meg az Országház nevezetességeit, a parlament több termében a Csodák Palotája, táncház és különféle szellemi vetélkedők várták őket.
A meghívott tanulók egy része részt vett az Országgyűlés Hivatalának azon pályázatán, amelyen a gyermekek a Szent László Kórház betegeinek saját maguk készítettek ajándékokat. A pályázatra több mint 2000 ajándék érkezett, amelyeket Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke ad majd át a betegeknek december 22-én.
Daganatos betegeknek gyűjtenek a művészek
Az idei ünnepség jótékony célokat is szolgált. A műsorokban szereplő művészek tiszteletdíj nélkül vállalták a fellépést. A művészek támogatják, hogy a Szent László Kórházban felépüljön a daganatos betegségeken átesett gyermekek gyógyulását elősegítő anya-gyermek otthon, a Démétér-ház, amely nevét az anya-gyermek közötti kapcsolat szorosságért is "felelős" görög istennőről kapta.
Az ünnepség fővédnöke, Szili Katalin a megnyitó beszéde után jelképesen átnyújtotta a Parlament kulcsát, hogy a gyerekek birtokba vehessék az épületet.
Ugrás vissza Ugrás vissza...