Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Május 10-én lesz a polgármester-választás Pécsett

Cikk:

Május 10-én, vasárnap tartják az időközi polgármester-választást Pécsett, a mintegy 125 ezer választópolgár március 13-ig kapja meg a választási értesítőket és az ajánlószelvényeket. A választásra azért van szükség, mert Tasnádi Péter szocialista polgármester január 27-én elhunyt.

Május 10-én, vasárnap lesz az időközi polgármester-választás Pécsett - tájékoztatott a helyi választási bizottság keddi döntéséről Papp Judit, a helyi választási iroda vezetője. A 152 ezer lakosú baranyai megyeszékhely 125 ezer választópolgára március 13-ig kapja meg a választási értesítőket és az ajánlószelvényeket, a jelöltek bejelentésének határideje pedig április 17. Ahhoz, hogy valaki jelölt lehessen, 2 ezer ajánlószelvényt kell összegyűjtenie.

A választásra azért van szükség, mert Tasnádi Péter szocialista polgármester január 27-én elhunyt. Páva Zsolt, a pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője a Fidesz képviseletében, Juhász István, a szocialista frakció tagja pedig függetlenként szándékszik indulni a polgármester-választáson. A szocialisták február 20-án nevezik meg jelöltjüket.

Ugrás vissza Ugrás vissza...