Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tárgyalni hívta a szakszervezeteket az oktatási államtitkár

Létrehozva: 2012. október 10.
Módosítás: 2012. október 10.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Pedagógusok Szakszervezete sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezte, miután a kormány bejelentette, hogy a 397 milliárdos költségvetési kiigazítás részeként jövő januárra halasztaná a pedagógusok béremelését. Az oktatási államtitkárság október 17-re tárgyalásra hívta a pedagógus szakszervezeteket.

Az oktatási államtitkárság tárgyalást kezdeményezett a pedagógus szakszervezetek vezetőivel a köznevelési rendszer átalakításával kapcsolatos aktuális kérdésekről. Az október 17-ére szóló meghívást a Pedagógusok Szakszervezetének, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezetnek, az Oktatási Vezetők Szakszervezetének, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezetének, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének, telefonértesítést követően, kedden postázták.

Több pedagógus szakszervezet tiltakozott azt követően, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter múlt pénteken bejelentette: a kormány a jövő évi hiánycél eléréséhez, a 397 milliárd forintos egyenlegjavító program egyik elemeként a pedagógusok bérének emelését jövő szeptemberről 2014 januárjára halasztja. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete még aznap, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet pedig kedden elfogadhatatlannak nevezte a költségvetési egyenlegjavító program pedagógusokat sújtó intézkedését. A Pedagógusok Szakszervezete hétfőn jelentette be, hogy sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezik; a szakszervezet elnöke korábbi közlésük szerint ezen a héten egyeztet a kérdésben a PDSZ elnökével, és tárgyalnak a közoktatás többi ágazati szakszervezetével is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...