Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Szombaton tovább tárgyal a kormány a pedagógusokkal

Cikk:

Nem közeledtek az álláspontok a pedagógus szakszervezetek és az oktatási államtitkárság keddi találkozóján, ahol a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételről szólt a vita. A pedagógusok azt szeretnék, hogy januártól ne kerüljenek állami fenntartásba az intézmények. A pedagógus életpályamodellről szombaton folytatják az egyeztetést – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Szombaton folytatódnak a tárgyalások a kormány és a pedagógus-sztrájkbizottság között - jelentette be az emberi erőforrások minisztere a felek keddi tárgyalása után. Balog Zoltán pozitívan értékelte a tárgyalásokat, azonban jelezte: nem közeledtek az álláspontok a pedagógusok azon követelésével kapcsolatban, hogy ne vezessék be az új rendszert januártól. A tárcavezető szerint azért is szükség van a folyamat gyors levezénylésére, hogy utána be tudják vezetni a pedagógus-életpályamodellt. Balog Zoltán arra kérte a szakszervezeteket, hogy működjenek együtt az iskolákban most meglevő béke megőrzéséért.

A Pedagógusok Szakszervezte csütörtökig konkrét módosító javaslatokat küld az oktatási államtitkárságnak a parlament előtt levő, a köznevelési intézmények átadás-átvételének részleteit tartalmazó törvényjavaslathoz – mondta Galló Istvánné, a szakszervezet elnöke. A vezető kemény, de konstruktív megbeszélésként értékelte a keddi találkozót, amelyen a szakszervezetek világossá tették: továbbra is azt szeretnék, hogy a közoktatási intézmények állami fenntartásba vétele ne történjen meg. A pedagógus-életpályamodellről, amely a minősítési rendszerről, foglalkoztatáspolitikai kérdésekről egyaránt szól, szombaton tárgyalnak.

Amíg lehetőség van az egyeztetésre, a szakszervezetek nem gondolkodnak sztrájkban, hiszen azért ültek le tárgyalni az államtitkársággal, hogy ezt elkerüljék – mondta Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke, ugyanakkor hozzátette: a munkabeszüntetés lehetősége fennáll. A pedagógusok olyan megállapodást szeretnének, amely felfüggeszti az új rendszer január elsejei bevezetését.

Ugrás vissza Ugrás vissza...