Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Évi 300 milliárdba kerülne a pedagógusok béremelése

Cikk:

Nem teljesíthető a pedagógus-szakszervezetek húszszázalékos béremelési követelése, mert az évente 300 milliárd forint kiadást jelentene a költségvetésnek - ismételte meg oktatási államtitkár a kormány álláspontját a pedagógusok sztrájkbizottságának délelőtti bejelentésére reagálva péntek este Móron.

A pedagógusok sztrájkbizottsága és a szaktárca eddig négyszer tárgyaltak. A sztrájkbizottság nem mondott le a közalkalmazotti bértábla húszszázalékos növelésének igényéről, bár a kormány a kérést a héten vállalhatatlannak nevezte – mondta el Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke. A szakszervezeti vezetők a következő, december 11-ei tárgyaláson új javaslatot tesznek a béremelés forrására.

Hoffmann Rózsa péntek este a kormánypárti politikusok országjárásának móri állomásán közölte: az azonnali és a nem pedagógus közalkalmazottakra is vonatkozó általános, húszszázalékos béremelés csaknem 300 milliárd forintot jelentene a költségvetésnek éves szinten, ezért egy költségvetési hiánnyal küzdő államnak emiatt ez nem is lehet tárgyalási alap. Az államtitkár hangsúlyozta: a jövő évi költségvetésben szerepel a pedagógusok béremeléséhez szükséges 50-70 milliárd forint és lát esélyt arra, hogy az életpályamodell szeptemberi bevezetésével lesz bérrendezés.

A nyugdíjazások miatt nem kell tömeges elbocsátásokkal számolni, iskolabezárást sem terveznek, azonban a felső tagozatoknál elképzelhetők összevonások – jelezte Hoffmann Rózsa, aki arra számít, hogy ha lesz is pedagógussztrájk, akkor az csekély mértékű lesz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...