Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Iskolahálózat a pénzügyi-gazdasági ismeretek terjesztéséért

Cikk:

A középfokú iskolák szeptember 30-ig jelentkezhetnek az oktatási tárca és a Tudatos Pénzügyekért Alapítvány pályázatára, amelyen 70 intézmény nyerheti el a „Pénziránytű Iskola" címet és a vele járó 100 ezer forintos alapítványi támogatást.

A pénzügyi-gazdasági ismeretek terjesztésére Pénziránytű iskola néven iskolahálózat létrehozását kezdeményezte az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Tudatos Pénzügyekért Alapítvány. A "Pénziránytű iskola" cím elnyerésére pályázatot írtak ki, amelyre szeptember 30-ig lehet jelentkezni. A 2009/2010-es tanévben 70 középfokú iskola szerezheti meg az elismerést. A cím magas szintű állami elismerést jelent azon iskolák számára, amelyek iskolafejlesztési, pedagógiai munkájuk keretében kiemelkedően magas színvonalon képviselik a pénzügyi-gazdasági nevelés, valamint ismeretterjesztés értékeit.

Az iskolahálózat fő célja, hogy jól szervezett módon segítse elő a gazdasági és pénzügyi kultúra, áttételesen pedig a vállalkozási ismeretek közoktatáson belüli elterjesztését. A hálózat programjai segítik a tagok szakmai fejlődését, és hozzájárulnak a nyertes iskolák együttműködéséhez, valamint a legjobb gyakorlat elterjesztéséhez. Ezen felül a hálózati tagság és a cím elnyerése iskolánként 100 ezer forint alapítványi támogatással is jár. A címet az OKM és a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére létrejött Tudatos Pénzügyekért Alapítvány által felállított bíráló bizottság ítéli oda közösen felkért szakértők javaslata alapján.

Az iskolahálózat előzményeként 2008/2009-es tanévben negyven iskola vett részt a Pénzügyi Oktatási Programban. A program központi elemét egy 30 pénzügyi-gazdasági témakört átfogó, gyakorlati fókuszú oktatási anyag képezi, amit esettanulmányok, feladatlapok, tanári segédlet és valós tőzsdei szimulációs játék egészítenek ki. A 2008/2009-es tanévben 25 iskola és közel 60 tanár részesült ennek keretében támogatásban, a kísérleti oktatásban pedig csaknem 900 diák vett részt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...