Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Három személyi aktát kértek ki a Pénzügyminisztériumban

Létrehozva: 2003. február 20.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Pénzügyminisztérium vizsgálata szerint az elmúlt években összesen három ember teljes személyi anyagát kérték ki: Medgyessy Péterét, a miniszterelnök kabinetfőnökéét és László Csabáét.
Az elmúlt öt év alatt mindössze három személyi aktát kértek ki a Pénzügyminisztérium Humánpolitikai Főosztályától: 2001. július 3-án Dobrev Kláráét, a miniszterelnök kabinetfőnökéét és Medgyessy Péterét , pár nappal később pedig László Csabáét - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő a csütörtöki rendkívüli kormányszóvivői értekezleten arra reagálva, hogy a volt pénzügyminiszter azt állította, heti 4-5 aktát is kikért a főosztálytól. Gál J. Zoltán hangsúlyozta: amennyiben ez így volt, akkor Varga Mihály súlyosan megsértette a Pénzügyminisztérium belső szabályzatát, hiszen csak aláírással, pontos dátum és indok megadásával lehet teljes személyi aktát kikérni, ez pedig az elmúlt években csupán háromszor történt meg.
A személyi akták kikérésének ügye azután került előtérbe, miután Lászó Csaba belső vizsgálatot indított, mert információi szerint kinevezése előtt a korábbi miniszter kabinetfőnöke személyi anyagokat másolt le, többek közt az övét is. Varga Mihály erre úgy reagált, hogy egy bejelentés nyomán vizsgálatot rendelt el, amely azt kívánta kideríteni, hogy László Csaba 1999-ben jogosultan vagy jogosulatlanul vett fel a Pénzügyminisztériumtól több mint 12 millió forint végkielégítést, ezért kellett az aktáját kikérnie. Személyi anyagot azonban nem másoltak le.
A miniszterelnök aktái
A volt pénzügyminiszter úgy emlékszik, hogy Medgyessy Péter aktáit egy interpelláció miatt, az orosz államadósság, a bankprivatizáció, a Gresham-ügy vagy a metróper kérdésében kérte ki. A kormányszóvivő szerint azonban ezekben az ügyekben 2001. július 1. és szeptember 1. között semmilyen interpelláció nem volt. Az 1999-es kaszinótender ügyében sem volt interpellációja Varga Mihálynak, és Dobrev Klára már másfél éve nem volt a Pénzügyminisztérium munkatársa személyi aktájának kikérésekor.
Ugrás vissza Ugrás vissza...