Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nem repül többé Pécsre az Austrian Airlines

Cikk:

Az Austrian Airlines gazdasági okok miatt november 10-től megszünteti a Pécs-Bécs légijáratot. A baranyai város és a pogányi reptér vezetői tárgyalnának a céggel.
Megszűnnek a menetrend szerinti légi járatok novemberben Pécs-Pogány és Bécs között - közölte az Air Horizont Pécs-Pogány Fejlesztésért Kft. ügyvezetője.
Kőhegyi István elmondta: a járatokat üzemeltető Austrian Airlines szerdán délután írásban tudatta a Pécs-Pogány Nemzetközi Repülőtér vezetésével, hogy gazdasági okok miatt november 10-től nem közlekedteti gépeit a két város között.
Folyamatosan nőtt a forgalom
- Szomorúan fogadtuk az osztrák légitársaság döntését, mert a járatok forgalma folyamatosan emelkedett. Igaz, eleinte még csak 3-5, a közelmúltban már 25-30 személy utazott rajtuk, és előfordult az is, hogy egy gépre minden jegyet sikerült eladni - mondta az ügyvezető.
Hangsúlyozta: Pécs város és a reptér vezetése szeretné, ha az Austrian Airlines menedzsmentje meggondolná magát, ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeznek a cég képviselőivel.
Heti négy alkalommal közlekedett
Az osztrák vállalat a pogányi repülőtér ez év március végi átadása óta heti négy alkalommal közlekedtet menetrend szerinti járatot Bécs és Pécs-Pogány között, az utasoknak a schwechati repülőtérről 4 kontinens 73 városába van csatlakozásuk.
A megyeszékhely központjától nyolc kilométerre délre, 110 hektáros területen fekvő, jelenleg 40 alkalmazottat foglalkoztató reptér 1950-ben létesült, az 1960-as évek közepéig működött. Amikor biztonsági és gazdaságossági indokkal megszüntették a belföldi utasszállító légi közlekedést, a létesítmény főként mezőgazdasági és sportcélokat szolgált.
Ugrás vissza Ugrás vissza...