Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Portugália szerint nagy esély az uniós csatlakozás

Létrehozva: 2003. március 11.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyarország uniós csatlakozásáról, az Európai Unió bővítéséről, valamint a magyar-portugál kétoldalú kapcsolatokról tárgyalt kedden Medgyessy Péter és José Manuel Durao Barroso portugál miniszterelnök. A dél-európai állam kormányfője szerint Magyarország nyerni fog az integrációval.
Az Európai Unió bővítése, Magyarország uniós csatlakozása, a közös európai jövő és a magyar-portugál kétoldalú kapcsolatok szerepeltek Medgyessy Péter és José Manuel Durao Barroso portugál miniszterelnök keddi, budapesti tárgyalásának napirendjén. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a magyar kormányfő elmondta, a beszélgetés során arról is eszmét cseréltek, hogy mi vár Európára a következő években. Mint mondta: ebben a kérdésben nincsenek lényegi különbségek a magyar és a portugál álláspont között.
Portugália is nyert a csatlakozással
José Manuel Durao Barroso úgy fogalmazott: az európai integráció óriási lehetőséget jelent a csatlakozó országok számára. Hangsúlyozta: Portugália számára a csatlakozásnak az volt a legnagyobb előnye, hogy az ország egy fejlettebb, versenyképesebb közösség tagjává vált. A dél-európai ország miniszterelnöke kitért arra, hogy Portugália az unió által folyósított pénzösszegekkel versenyképesnek bizonyult az új közegben is.
Magyarország jól tárgyalt
A magyar csatlakozásról szólva kijelentette: az ország a lehető legjobb tárgyalási mechanizmust alkalmazta, és ez lehetővé teszi, hogy nyerjen az uniós csatlakozással. A portugál miniszterelnök szavai szerint a magyar EU-tagság új lendületet adhat a két ország közötti kapcsolatoknak.
Ugrás vissza Ugrás vissza...