Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Általános vitára mehet a privatizációs jelentés

Cikk:

A képviselők elé kerülhet a Pénzügyminisztérium jelentése a Magyarországon lezajlott privatizációs folyamatról, miután az Országgyűlés gazdasági és informatika bizottsága szerdán általános vitára alkalmasnak találta a dokumentumot.

Általános vitára alkalmasnak találta az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága a magyar privatizációról szóló pénzügyminisztériumi jelentést, így a képviselők elé kerülhet az elmúlt húsz év magyar privatizációs folyamatának összegzése. A gazdasági bizottság szerdai ülésén Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára a jelentést értékelve elmondta: a 2007 végén lezárult magyar privatizáció sikeres volt, és jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy javuljon Magyarország fizetőképessége, valamint csökkenjen a magyar államadósság.

Bencsik János (Fidesz) és Kapolyi László (MSZP) ugyanakkor bírálatokat fogalmaztak meg többek közt azért, mert a jelentés nem tér ki az 1988 és 1990 között lezajlott spontán privatizációra, illetve arra, hogy a magánosításból származó bevételek miként csökkentette az államadósságot.

Ugrás vissza Ugrás vissza...