Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Három havi bér- és járulékköltséget vállal át a munkaügyi tárca

Létrehozva: 2005. február 10.
Módosítás: 2005. február 10.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A munkaügyi tárca három hónapos próbamunka-rendszer bevezetését tervezni az 50 évesnél idősebb munkavállalók támogatására. Erre az időre az FMM átvállalja a foglalkoztatottak teljes bér- és járulékköltségeit. A munkáltatónak a három hónap letelte után legalább ugyanennyi ideig kell foglalkoztatnia a munkavállalókat.
Három hónapig tartó, úgynevezett próbamunka bevezetését tervezi a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) az 50 év feletti munkanélküliek elhelyezkedésének támogatására - jelentette be Csizmár Gábor , a szaktárca vezetője csütörtökön. Erre az időszakra a tárca átvállalja a foglalkoztatottak teljes bér- és járulékköltségeit - tette hozzá a munkaügyi miniszter a Munkakultúra - szakképzési modellek címmel 14. alkalommal megrendezett országos konferencián.
Még három hónapig biztos a munkahely
A programban részt vevő 50 év feletti munkanélküliekkel külön megállapodást kötnek arról, mit vállalnak - például szakképzést - annak érdekében, hogy tartós legyen a foglalkoztatásuk. A három hónap letelte után a munkáltató legalább ugyanennyi ideig köteles tovább foglalkoztatni a próbamunkán részt vett munkanélkülieket.
Egymilliárddal támogatják a kvalifikált munkaerőt alkalmazó vállalkozásokat
A hagyományos munkahelybővítő és -teremtő pályázatokat az idén is meghirdetik, erre a célra 2 milliárd forintot különítettek el. Ezen túlmenően a Magyar Fejlesztési Bankkal (MFB) összefogva kialakítottunk egy támogatott, tízmilliárdos keretösszegű hitelcsomagot - mondta Csizmár Gábor. A szerkezetváltással kapcsolatos problémás helyzetek támogatására az idén 2 milliárd forintot fordítanak. Idén első alkalommal egymilliárd forintos keretet biztosítanak a kis beruházási igényű, de kvalifikált munkaerőt alkalmazó - például logisztikai vagy kutatóközpontok - munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.
Ugrás vissza Ugrás vissza...