Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Alkotmánybírósághoz fordultak a mecseki NATO-radarállomás miatt

Létrehozva: 2003. július 3.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A mecseki önkormányzatokat tömörítő szervezet szerint sérül az emberek egészséges és természetes környezethez való alapjoga, ha a Zengő csúcsán megépítik a NATO légvédelmi radarját. A mozgalom azt is kifogásolja, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást a fejlesztésről, így az Alkotmánybírósághoz és az ombudsmanhoz fordulnak.
Az Alkotmánybírósághoz, valamint az állampolgári jogok országgyűlési biztosához fordult a napokban a Civil Szervezetek Szövetsége a Zengőért mozgalom, mert törvénysértőnek tartja a Mecsek csúcsára tervezett lokátorbázis megépítését - közölte Pálinkás Tibor , a mozgalom szóvivője a Pécsett tartott sajtótájékoztatón.
Alkotmányellenesnek tartják a rendeletet
Elmondta: a mecseki önkormányzatokat tömörítő szervezet kifogásolja, hogy a beruházással sérül az emberek egészséges és természetes környezethez való alapjoga. Emellett alkotmányellenesnek tartják azt a rendeletet, amely lehetővé teszi, hogy a honvédség a helyi építési hatóság engedélye, továbbá a civil szféra beleszólása nélkül kezdhesse meg az építkezést.
Pálinkás Tibor szavai szerint a mozgalom azt szeretné, ha Lenkovics Barnabás ombudsman kimondaná: sérültek a Mecsek környéki falvakban lakók jogai, amikor nem kaptak megfelelő tájékoztatást a fejlesztésről. A szóvivő beszámolt arról, hogy bár a honvédség idén tavaszra ígérte a munkálatok megkezdését, jelenleg semmiféle építkezés nem folyik a Zengő csúcsán.
A költségeket a NATO állja
Az előzményekhez tartozik, hogy a NATO légvédelmi radarrendszerének három magyarországi helyszínét az 1990-es évek második felében jelölték ki. A döntés értelmében lokátorállomás épül a mecseki Zengő-hegyen, a bükki Bálvány-csúcson, és a békéscsabai laktanyában. A telepítés befejezését 2006-ra tervezik, a beruházás 23,5 milliárd forintos költségét a NATO fizeti, a berendezéseket a tenderen nyertes olasz-brit AleniaMarconi vállalat gyártja.
A Honvédelmi Minisztérium (HM) korábbi tájékoztatása szerint a radarrendszer nagymértékben fokozza majd az ország biztonságát, ráadásul nemcsak katonai célokat szolgál, hanem segítséget nyújt a civil légi irányítási rendszernek is.
Készek a további lépésekre
A Civil Szervezetek Szövetsége a Zengőért Mozgalom tagjai már többször felhívták a hatóságok és a közvélemény figyelmét arra, hogy egészségük védelme, a környezet állapotának megőrzése és ingatlanjaik értékállósága folytán elfogadhatatlannak tartják a beruházást. Tiltakozásul több lakossági fórumot tartottak, május végén pedig két órára lezárták Hosszúhetény főutcájának fél pályáját. Pálinkás Tibor a sajtótájékoztatón elmondta: céljuk elérése érdekében készek bírósághoz is fordulni és további demonstrációkat tartani.
Ugrás vissza Ugrás vissza...