Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Négymillió a Rádió C-nek

Létrehozva: 2003. április 24.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A roma foglalkoztatottság javításának érdekében a munkaügyi tárca négymillió forint egyszeri támogatást ad a Rádió C-nek. A roma rádió április 18-án kapta meg azt a hatmillió forintos rendkívüli támogatást, amelyre Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal roma ügyekért felelős politikai államtitkára tett ígéretet.
Négymillió forintos támogatást ajánl fel a Rádió C számára a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium - közölte Burány Sándor , a tárca vezetője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. A miniszter elmondta: a pénzügyi nehézségekkel küzdő rádió egyszeri támogatásban részesülne annak érdekében, hogy a roma foglalkoztatás javuljon. Magyarország első roma rádiója - anyagi nehézségei miatt - április 7-e óta szünetelteti műsorait, és csak zenét sugároz.
Kerényi György főszerkesztő korábbi közlése szerint az adónak az idén - hatvanmillió forintos saját bevétele mellett - ötvenmillióra lenne szüksége adósságai rendezéséhez, további húszmillióra pedig ahhoz, hogy megnyugtatóan működhessen a Rádió C.
A roma rádió április 18-án kapta meg azt a hatmillió forintos rendkívüli támogatást, amelyre Teleki László , a Miniszterelnöki Hivatal roma ügyekért felelős politikai államtitkára tett ígéretet.
Kerényi György aznapi nyilatkozatában emlékezetbe idézte, hogy még januárban kértek és februárban írtak alá szerződést a támogatásról. Mint hozzátette, a hatmillió forintot a februárban elmaradt bérek kifizetésére fordítják. Egyúttal megjegyezte, hogy a rádió anyagi helyzete ezzel korántsem rendeződött, s ha még hetekig "állniuk kell", akkor széteshet a szerkesztőségi gárda.
Ugrás vissza Ugrás vissza...