Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Vegyes használatú repülőtérré fejlesztik Pápát

Létrehozva: 2012. október 26.
Módosítás: 2012. október 26.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A kormány szerdai ülésén döntött a NATO-val már egyeztetve arról, hogy a pápai repülőteret egy vegyes használatú civil és katonai teherszállító gépek fogadására is alkalmas intermodális logisztikai csomóponttá fejlesztik - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken a Vas megyei Hegyfalu közelében az épülő M86-os főút mentén tartott sajtótájékoztatóján.

A légi szállítási lehetőséghez kapcsolódó közúti és vasúti összeköttetés is kialakítható a térségben, ami magában foglalja a 83-as főút egyébként is tervezett felújítását, bővítését is. A kormány egy térségi gazdaságfejlesztési program keretében fejleszti a térségben a közúti és vasúti közlekedést, valami a dunai hajózási összeköttetéseket. Mindezek együtt minden tekintetben alkalmassá teszik a régiót arra, hogy mintegy 25 ezer munkahelyet teremtő, egymilliárd eurós további befektetéseket tudjon fogadni a járműipar, az elektronikai ipar és a gépipar területén.

A pápai repülőtér most is egy cargo repülőtér, amely eddig kizárólag katonai célokat szolgált, de egy teherforgalmi reptér létrehozásának ügye már régóta téma volt a térségben. A NATO-val már megtörténtek a szükséges egyeztetések és Pápa városa is üdvözli a fejlesztési elképzelést.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...