Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nagykoalíciót hirdet a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége

Cikk:

Megbékélésre, az új Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) létrehozása érdekében nagykoalíció létrehozására hívja fel a magyarországi cigány társadalom tagjait a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ). A Demokratikus Roma Koalíció hajlandó együttműködni a Lungo Drommal.
- A legfontosabb cél, hogy létrejöhessen az új országos önkormányzat - nyilatkozta Kövesi Vilmos , Demokratikus Roma Koalíció (DRK) egyik elnökjelöltje a CSZOSZ pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Felhívta a figyelmet arra, hogy minél több elektor részvételével választják meg az új testületet, annál nagyobb lesz annak legitimitása. - Mindenkire számítunk, aki a magyarországi cigányság érdekében kíván tevékenykedni - közölte a politikus kérdésre válaszolva.
Újságírói kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, nincs olyan szervezet amellyel ne lennének hajlandóak együttműködni, noha - a DRK korábbi közléseivel egybehangzóan - nem látott lehetőséget a Lungo Drom Farkas Flóriánhoz kötődő szűk vezetésével való közös munkára.
A Legfelsőbb Bíróság (LB) elektori gyűlés megismétlését elrendelő csütörtöki (LB) döntéséről szólva kijelentette, az Országos Választási Bizottság és az LB álláspontja közötti ellentét jelzi, hogy a kisebbségi önkormányzatok választására vonatkozó szabályok újragondolása, egyértelmű rendelkezések kimunkálása szükséges.
- Jelen formájában a gyűlés nem csak az Országos Választási Iroda, de az elektorok számára is komoly megpróbáltatást jelent - nyilatkozta Kövesi Vilmos,.
Dógi József , a CSZOSZ elnöke hangsúlyozta: a szervezet a Demokratikus Roma Koalíció részeként azon dolgozik, hogy békés, demokratikus választáson dönthessenek az elektorok az új OCÖ mandátumairól.
Ugrás vissza Ugrás vissza...