Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Juhász: a rendőrség szakszerűen lépett fel Sajóbábonyban

Cikk:

A polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter szerint a rendőrség professzionálisan lépett fel a sajóbábonyi rendbontókkal szemben. A szélsőjobboldali politikát folytatók viselik a felelősséget a Sajóbábonyban történtek miatt - mondta el Juhász Gábor a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.

A szélsőjobboldali politikát folytatók viselik a felelősséget a Sajóbábonyban történtek miatt - mondta Juhász Gábor a keddi kormányszóvivői tájékoztatón. A polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter szerint a rendőrség szakszerűen, professzionálisan lépett fel a rendbontókkal szemben.

A tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, hogy hétvégén a meglévő együttélési problémákra, valódi feszültségekre, kulturális különbözőségre alapozó, azokat tudatosan kihasználó félelem- és gyűlöletkeltő politika eredményét lehetett látni. Szerinte egyesek úgy gondolták, hogy az indulatokat a végletekig fűtve szerezhetnek magunknak igazságot vagy védhetik meg magukat, s megtorolhatják vélt vagy valós sérelmeiket.

A nemzetbiztonsági kabinet tájékoztatót hallgatott meg az igazságügyi és rendészeti minisztertől, a rendőrség bűnügyi főigazgatójától, a Nemzetbiztonsági Hivatal megbízott és a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgatójától. Az ülésen elhangzottak igazolják, hogy szükség volt a testület összehívására, mert a Sajóbábonyban kialakult helyzet veszélyezteti a társadalom békéjét, és hamis üzenetet küld az országról. A nemzetbiztonsági kabinet a leghatározottabb fellépést kérte a rendészeti szervek vezetőitől az ügyben.

Ugrás vissza Ugrás vissza...