Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Semjén Zsolt politikai és vallási vezetőkkel tárgyalt Indiában

Cikk:

Magyarország kormánya elkötelezett az indiai befektetések ösztönzése és a gazdasági kapcsolat-fejlesztés iránt. Az Európai Unió tagjaként felemeljük szavunkat a keresztények lelkiismereti és vallásszabadsága biztosítása érdekében.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke találkozott Salman Khurshid igazságügyi és kisebbségi miniszterrel. A felek áttekintették a kétoldalú politikai kapcsolatok időszerű kérdéseit, különös tekintettel Orbán Viktor miniszterelnök küszöbön álló látogatására.

A felek egyetértettek a kapcsolatok továbbfejlesztésének irányaiban, a politikai, gazdasági és kulturális együttműködési lehetőségeiben, a miniszterelnök-helyettes különösen bátorította az indiai diákok magyarországi felsőfokú képzésbe való bekapcsolódását, továbbá hangsúlyozta Magyarország kormánya elkötelezettségét a magyarországi indiai befektetések ösztönzése, a gazdasági kapcsolat-fejlesztés iránt. Tájékoztatta indiai tárgyalópartnerét a nemrég hatályba lépett egyházügyi törvényről, és ismertette annak a hindu, a muszlim és a buddhista közösségek, mint világvallások magyarországi egyházként történő elismerésére vonatkozó rendelkezéseit.

Semjén Zsolt és Latorcai János indiai vallási vezetőkkel is találkoztak, és megbeszéléseket folytattak a magyarországi buddhista, hindu, Krisna-tudatú, szikh, valamint iszlám közösségek tevékenységéről, a lelkiismereti és vallásszabadság kérdéseiről. Salvatore Pennacchio apostoli nuncius tájékoztatást adott az indiai katolikus híveket érő atrocitásokról és a keresztényeket sújtó diszkriminációkról. A magyar delegáció kifejezte készségét, hogy hazánk felemeli a szavát a vallásszabadságért.

Ugrás vissza Ugrás vissza...