Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Félórás Séta az egészségért

Létrehozva: 2003. június 6.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Miniszterek, politikusok és közéleti személyiségek is részt vettek péntek reggel azon a félórás sétán, amelyet "Séta az egészségért" néven a budapesti amerikai nagykövetasszony kezdeményezett tavaly ősszel. A program külön aktualitását az adta, hogy Nancy Goodman Brinker nyáron távozik posztjáról.
Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövettel, valamint Csehák Judit egészségügyi miniszterrel közösen mintegy félórás sétán vehettek részt mindazok, akik péntek reggel ellátogattak az amerikai nagykövetség, az egészségügyi tárca és a Johan Béla Népegészségügyi Programiroda rendezvényére Budapestre, a Margitszigetre.
Nyáron távozik posztjáról a nagykövetasszony
A program külön aktualitását az adta, hogy a "Séta az egészségért" egyik kezdeményezője: Nancy G. Brinker nyáron távozik posztjáról. Csehák Judit egy virágcsokorral köszönetét és háláját fejezte ki, amiért a nagykövet nemcsak az első sétán volt jelen, melyet az elmúlt év szeptemberében tartottak, hanem azóta számos alkalommal "sétált", szerte az országban. - Ő sokkal jobban teljesített, sokkal több sétán vett részt, mint én - tette hozzá. Hangsúlyozta: az amerikai nagykövet példamutatása arra szólít, hogy jóllehet, őt hivatala már elszólítja Magyarországról, a sétákat folytatni kell.
Nancy G. Brinker azt mondta: szomorú, hogy el kell hagynia Magyarországot, hiszen életének egyik legboldogabb időszakát töltötte el itt. Hangsúlyozta: Magyarország előtt sok út áll, de a legfontosabb az ország állampolgárainak egészsége. Kiemelte: ha naponta 30 percet töltünk mozgással, akkor életünk sok évvel hosszabbítható meg.
Miniszterek és közéleti személyiségek is részt vettek
A sétán részt vett László Csaba pénzügyminiszter, Ungváry György országos tiszti főorvos, Selmeczi Gabriella (Fidesz) országgyűlési képviselő, valamint több államtitkár és közéleti személyiség is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...