Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kétmilliárd jut idén munkahelyteremtésre

Cikk:

A kormány az idén összesen mintegy 2 milliárd forintot fordít munkahelyteremtésre és -megőrzésre a Munkaerő-piaci Alap terhére - mondta el szerdán Simon Gábor, a szociális tárca államtitkára.

Idén munkahelyteremtő beruházások támogatására 1,5 milliárd keretösszeget határozott meg a kormány, ebből mintegy 1.400 munkahely teremthető. Magas hozzáadott értékű tevékenységek munkahelyteremtő beruházásaira 200 millió forintot fordítanak, ami 250 új munkahelyet eredményez, a távmunkahelyek létesítéséhez kapcsolódó program központi forrása pedig 444 millió forint, amelyből mintegy 600 új távmunkahelyet hoznak létre - mondta el Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. A munkahelymegőrző támogatás keretösszege 500 millió forint, ebből 3.500-4.000 munkahelyet terveznek megőrizni.

A Munkaerő-piaci Alap tanácsa január 6-án döntött a 2010-re vonatkozó központi munkahelyteremtő pályázatokról, munkahelyteremtő, -megőrző programokról. A programok februárban indulnak. A tavalyi évhez hasonlóan, hasonló struktúrában, nagyságrendben fordítanak erre forrásokat. Elsősorban a hátrányos helyzetű régiókban működő kis- és középvállalkozásokat támogatnak.

Tavaly a központi pályázatok keretében, a Munkaerő-piaci Alapból 2,5 milliárd forintot fordítottak munkahelyteremtésre és -megőrzésre. A munkahelyteremtés esetében 251 vállalkozásnál 2.296 új munkahely létrehozására 555 millió forintot fordítottak - emlékeztetett Simon Gábor.

Ugrás vissza Ugrás vissza...