Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Soltész Miklós: a gyermekvállalás erősíti Európát

Cikk:

A család érzelmi, szociális és anyagi biztonságot nyújt, a gyermekek vállalása pedig örömöt jelent, és erősíti egész Európát – hangzott el a az európai népesedési és családügyi hét záró rendezvényén szombaton a Millenáris Parkban.

A nagy család, a gyermekek vállalása örömöt jelent, és erősíti egész Európát - mondta Soltész Miklós, Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkára az európai népesedési és családügyi hét záró rendezvényén szombaton a Millenáris Parkban. A rendezvényen a köszöntők előtt, az Európai Unió és Magyarország családfáját szimbolizáló alkotásra feltették a 27 tagállamot jelképező almákat. Soltész Miklós arra biztatta a fiatalokat: merjenek családot alapítani, gyermeket vállalni, mert Magyarország és az egész Európai Unió jövője ezen múlik.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára azt hangsúlyozta: egyre kevesebben vannak azok, akik családban élnek, pedig a család biztonságot nyújt, ahova vissza lehet vonulni, ahol az együtt örülés és együtt szomorkodás egy életre elszakíthatatlan köteléket tud kialakítani. Ez a biztonság elsősorban érzelmi szál, emellett pedig szociális, anyagi hátteret is nyújt - mondta.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár kiemelte, hogy a magyar uniós elnökség egy évek óta mostohaként kezelt témát, a családok témáját állította középpontba. Az új alaptörvény a családok számára egy újfajta minőséget biztosít, ugyanis olyan közösségnek ismeri el, mely gazdasági közösség is. Magyarországon körülbelül 615 ezer egygyermekes, 428 ezer kétgyermekes és 177 ezer három vagy többgyermekes család van, számukra a családi típusú adórendszerrel biztosított a jövő, az újabb gyermek vállalása - tette hozzá.

Ugrás vissza Ugrás vissza...