Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyar-spanyol miniszterelnöki találkozó lehet jövőre

Létrehozva: 2012. október 24.
Módosítás: 2012. október 24.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar-spanyol miniszterelnöki találkozót tarthatnak a jövő év elején - közölte a Külügyminisztérium szerdán, miután Martonyi János külügyminiszter előző nap Madridban tárgyalt José Manuel García Margallo külügyminiszterrel, Inigo Méndez de Vigo Európa-ügyi államtitkárral, a spanyol Vállalkozók Szövetségének tagszervezeteit képviselő üzletemberekkel, valamint előadást tartott a Real Instituto Elcano külpolitikai kutatóintézetben.

A két külügyminiszter megegyezett: kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a jövő év elején magas szintű találkozón a magyar és a spanyol miniszterelnök és a kíséretükben lévő miniszterek áttekintsék a kétoldalú kapcsolatok szorosabbá tételére tervezett lépéseket. A tárcavezetők emellett egyeztettek az aktuális uniós kérdésekről és az EU jövőjét érintő elképzelésekről, továbbá tárgyaltak a válságkezelést célzó kormányzati intézkedésekről.

A kétoldalú gazdasági kapcsolatok a válság ellenére fejlődnek: 2011-ben a kelet-közép-európai országok közül Magyarország hajtotta végre a legjelentősebb spanyolországi tőkebefektetést. A Richter Gedeon gyógyszergyár jelentős létszámbővítést hajtott végre barcelonai leányvállalatánál – áll a Külügyminisztérium közleményében.

Tavaly 43,8 millió euró spanyol tőke érkezett Magyarországra, és az országban tevékenykedő spanyol vállalatok elégedettségüket fejezték ki a magyar üzleti környezetet illetően, és további befektetéseket terveznek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...