Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ismét napirendre kerül a napi standolás

Létrehozva: 2009. február 12.
Módosítás: 2009. február 13.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága csütörtökön általános vitára alkalmasnak találta a napi standolás eltörléséről és a civil szervezetek gépkocsi-használatának adómentességéről szóló ellenzéki javaslatokat.

Támogatta a napi standolás megszüntetését az Országgyűlés költségvetési bizottsága a csütörtöki ülésén. A szórakozóhelyeken és az éttermekben február eleje óta kötelező napi rövidital-nyilvántartás megszüntetését ellenzéki képviselők kezdeményezték. A javaslat célja az is, hogy töröljék el azt a törvényi rendelkezést, amely 250 ezer forintban maximalizálja a kis- és középvállalkozások közötti készpénzfizetés felső határát. A bizottság 15 igen, 8 nem és 6 tartózkodás mellett mindkét indítványt parlamenti általános vitára alkalmasnak ítélte. Az ülésen Keller László, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára elmondta: a pénzügyi tárca egyik ellenzéki indítványt sem tudja támogatni, mivel nem segítik a feketegazdaság visszaszorítását.

A jövőben a nonprofit szervezetek által működtetett gépkocsik után ne kelljen gépjárműadót fizetni - javasolta Pettkó András MDF-es honatya. A testület ezt a javaslatot is általános vitára alkalmasnak tartotta 15 igen, 14 nem szavazat mellett. Keller László szerint a Pénzügyminisztérium ezt a képviselői indítványt sem tudja támogatni, mert a szociális támogatásokat, megfontolásokat a tárca álláspontja szerint nem az adórendszerben kell érvényesíteni.

Hosszas vita után a bizottság általános vitára alkalmasnak ítélte a pénzügyi közvetítő rendszer felügyeletét érintő törvényjavaslatot. Ez a tervezett jogszabály részben a pénzügyi felügyelet ellenőrzési jogát bővítené, illetve jelentősen korlátozná a bankok egyoldalú szerződésmódosításainak lehetőségét.

Ugrás vissza Ugrás vissza...