Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hétfőtől igényelhető a startkártya

Létrehozva: 2005. szeptember 28.
Módosítás: 2005. november 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A pályakezdők hétfőtől ingyenesen hozzájuthatnak a startkártyához, mellyel két évig járulékkedvezményben részesülnek. A szükséges nyomtatványt az APEH honlapjáról is le lehet tölteni.

Október elsejétől indul a Startprogram, mely két évig támogatja és ösztönzi a pályakezdő fiatalok elhelyezkedését - jelentette be Juhász István , az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökhelyettese szerdán. A munkáltatók a program keretében foglalkoztatott pályakezdők után meghatározott keresethatárig havonta fizetik meg a csökkentett járulékkötelezettségeket: a foglalkoztatás első évében bruttó keresete 15, míg a második évben a 25 százalékát kell közteherként lerónia a fiatalnak. Ezenfelül az érintettek mentesülnek a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól is.
Nagyobb esély a tapasztalatszerzésre
A program kulcsa a startkártya, kiváltására jogosult minden huszonöt - diplomások esetében harminc - éven aluli fiatal, aki első alkalommal helyezkedik el, vagy pályáját ösztöndíjasként kezdi. A program a gyakorlat megszerzését hivatott elősegíteni a munkaerőpiacon. Az elnökhelyettes elmondta, hogy a pályakezdő nincs kötve egy munkáltatóhoz, a kedvezményezettet két év alatt több munkáltatónál is alkalmazhatják.
Az első kártya ingyenes
A kártya kiváltására október 3-tól jogosultak a pályakezdők egy erre a célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével, ami letölthető az adóhatóság honlapjáról , valamint ingyenesen beszerezhető az APEH ügyfélszolgálatain. A startkártya első alkalommal történő kiadása díjmentes.
A startkártyával kapcsolatos részletes szabályok megtalálhatóak az adatlap kitöltési útmutatójában.
Ugrás vissza Ugrás vissza...