Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Több mint háromezren igényeltek eddig Startkártyát

Létrehozva: 2005. október 20.
Módosítás: 2005. október 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A szaktárca tájékoztatása szerint október elseje óta csaknem 3200-an váltották ki a Startkártyát, mellyel a pályakezdők két évig jelentős járulékkedvezményt kapnak.

Az október elseje óta használható Startkártyát eddig csaknem 3200 fiatal váltotta ki - közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. Mivel a kártya két évig érvényes, feltehetően a fiatalok többsége már az elhelyezkedési lehetőségét tisztázva kérte annak kiállítását.
A program lényege, hogy nem kell kifizetni az ezzel rendelkező fiatal munkavállaló után a tételes egészségügyi hozzájárulást, a 29 százalékos társadalombiztosítási és a 3 százalékos munkaadói járulékot. Ehelyett az első évben a bruttó munkabér tizenöt százalékos, a második évben huszonöt százalékos mértékét fizeti a munkaadó járulékként. A kedvezményt a minimálbér másfélszereséig, felsőfokú végzettségűeknél annak kétszereséig érvényesítheti a foglalkoztató.
A kedvezmény a kártya érvényességi idejében több munkaadónál is igénybe vehető.
Az igazolványt az adóhatóság állítja ki. A kártyán az adóazonosító jel, a pályakezdő neve, személyes adatai, a kiállítás és az érvényesség ideje szerepel.
A kártya a kiváltásától számított két évig érvényes, figyelembe véve azt is, hogy a munkavállaló 25 évnél - felsőfokú végzettség esetében 30 évnél - fiatalabb legyen.
Ugrás vissza Ugrás vissza...